Idag igen är det fredag. Älskar fredagar för då ska vi äntligen få vara lediga tillsammans under helgen. Jag kommer snart börja jobba helg så snart så kommer det bara vara riktig fredag varannan helg. Det gäller att ta tillvara på de fredagar man har! :)

Denna vecka har det inte hänt något med vikten. Jag har lovat mig själv att inte plocka fram måttbandet i tid och otid dessutom så inget kommer bli mätt idag. Varannan vecka kanske, eller bara en gång i månaden? Jag har inte bestämt mig än.

Vikten låg på 74,6kg och det betyder en total viktnedgång på -19,4kg. Egentligen precis som i förra veckan.
Jag är glad att jag står still med tanke på all den mat och fika som jag åt förra helgen. Även denna helg består av kalas två dagar så vi får se hur bra det kommer gå. Jag funderar på att hoppa över fikat helt.
Det jag däremot tänker göra är att gå ut och dricka drinkar med en vän ikväll. Det ska bli super trevligt och precis vad jag behöver!


Börjar dagen med mys med tjejerna. <3


Just nu är livet i gungning minst sagt. Det är ganska mycket ångest av olika anledningar och paniken börjar växa. 

Våren/ sommaren/ hösten 2012 var helt kaos. Panikångest, stress, skador på huset, ett jobb som inte fungerade med mitt liv, nära och kära som både mådde dåligt psykiskt och fysiskt samt pressen av att vara den drivande faktorn för att min dotter skulle få det stöd och den hjälp hon behöver för att kunna utveckla sin talförmåga och sociala förmåga. 
Jag var totalt slut som människa, som mamma, som chef & anställd och även som fru och bara Karin. Vem var jag egentligen? Jag var så totalt borta när det gäller allt. 
Jag tappade kontrollen helt. Jag gick ifrån mitt jobb, jag blev sjukskriven, jag hade panik attacker när tålamodet försvann och jag var på botten. 
Helt otroligt vad fort det kan gå från total harmoni till ett sådant totalt svart kaos. 

Jag tog mig upp, en liten bit i taget. Kämpade mig bit för bit framåt och såklart även några steg tillbaka igen innan jag kände att jag åter hade kontroll. Jag letade efter mig själv, jag rannsakade mig själv och de val jag gjort. Jag tog mig upp och en dag så kunde jag skratta med hjärtat igen. Vilken fantastisk känsla!

Nu igen är livet i gungning. Ja, det har inte varit så stilla sen dess heller men det har varit ganska stabilt iaf. Nu känns det som att det är mycket igen som hopar sig och denna gång så ska jag klara det bättre. Jag väntar inte tills jag når botten utan det gäller att arbeta aktivt!
Vissa undrar varför jag har valt att göra denna viktresa och jag gör det för min skull. Jag tänker inte göra det för någon annans skull utan det här är mitt, bara mitt!
Vissa frågar varför jag tränar och jag gör det för att jag mår fantastiskt bra av det och det hjälper mig även att handskas med problemen och tankarna. Jag jagar inte kicken utan jag handskas med frustrationen, stressen och min vilja att få må bra både på insidan och utsidan.

Just nu gungar världen men jag tänker då inte ge upp. Det är förhoppningsvis nu det vänder. 
Jag har lärt mig att uppskatta livet på ett annat sätt än tidigare. Saker och ting är inte självklara utan allt kan förändras. 

Jag ville bara säga att detta är den hårdaste kampen som jag har. Det är nu jag mer än gärna vill börja röka igen, dämpa det som dämpas kan. Det är även nu jag skulle kunna ge upp och skita i allt och äta äta äta. Ja, i dessa fall det är då jag faller inom alla områden. Om livet är kaos så finns det ingen anledning att fortsätta..
Känner ni igen er? Jag antar mitt mat problem startar vid såna här tillfällen och sedan bara rullar på. Men NEJ jag tänker inte vara den personen längre. Mat är näring och gott. Inget som plockar bort känslor! 

Livet ska inte vara enkelt.
Fick en fråga om vad jag använder för app när jag tränar. Den heter Full Fitness och kostade några kronor att ladda ner men har varit riktigt användbar! 


Du kan lätt gå in under alla muskelgrupperna och få inspiration på vad du vill göra. När du hittar en övning du vill göra så klickar man på den och du får upp flera val.


Här visas övningen i steg. Trycker du på boken uppe till vänster så får du en text med steg för steg hur du ska göra. Vad som är viktigt osv. På pennan kan du registrera antal repetitioner och även se hur den senaste omgången såg ut i vikt och rep. På tv:n så kan man se ett kort film på övningen.


Jag tycker den fungerar riktigt bra och helt klart värt den lilla peng jag betalade.

Det bästa är att man kan lägga upp sina egna pass i den och ändra och ha sig så mycket man vill.